Započeo projekt "Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga"

U prosincu 2013. godine počeo je projekt pod nazivom Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga koji podržava Europska unija kroz program OPHRD IPA 2007 Support Structures for CSOs at the Regional level. Nositelj projekta je Udruga za rad s mladima Breza, a partner na projektu je Grad Osijek. Proračun projekta iznosi 59.000 eura, od kojih je doprinos EU 49.560 eura ili 84%.

Glavni cilj projekta je poticanje uspostavljanja struktura i mehanizama sudjelovanja u održivom razvoju organizacija civilnog društva na području Osječko-baranjske županije koje pružaju socijalne usluge. Specifični ciljevi projekta su izgradnja kapaciteta i razvoj inovativnih načina suradnje između Grada Osijeka, organizacija civilnog društva i građana u svrhu rješavanja potreba lokalne zajednice.

Projektne aktivnosti usmjerene su analizi i pripremi svih dionika uključenih u pružanje socijalnih usluga u Gradu Osijeku i OBŽ za sudjelovanje u natječajima za socijalne fondove Europske unije, koji su sada dostupni i udrugama i institucijama u Republici Hrvatskoj.

Glavne aktivnosti u projektu su osnivanje Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga pri Gradu Osijeku, formiranje neformalne mreže organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga, uključivanje građana/volontera u projekt, te organizacija regionalne konferencije koja će okupiti sudionike iz različitih dijelova Europske unije.