Poziv volonterima

Udruga za rad s mladima Breza i Grad Osijek u sklopu projekta „Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga“ objavljuju:

POZIV VOLONTERIMA

za uključivanje u istraživanje i razgovor s ciljanim skupinama korisnika socijalnih usluga u Gradu Osijeku, kako bi se utvrdilo trenutno stanje, te dobili odgovori o stvarnim potrebama ranjivih skupina građana Osijeka.

Osobe zainteresirane za volontiranje trebaju ispuniti UPITNIK ZA VOLONTERE i poslati ga na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ga donijeti osobno u Udrugu Breza, Jagerova 12, Osijek, od 8,00 do 15,00 sati.

Izabrani volonteri tijekom ožujka imat će dvodnevni trening u prostoru Udruge Breza, na kojemu će biti educirani o metodi aktivnog slušanja i provođenja strukturiranog razgovora. Potom će volonteri, radeći u parovima, provoditi razgovore s ciljanim korisnicima socijalnih usluga, a od svakog para očekuje se sudjelovanje u desetak razgovora.

Zainteresiranim volonterima pruža se prilika da svojim radom budu dio tima koji će omogućiti definiranje specifičnih problema i potreba raznih grupa korisnika socijalnih usluga. Ciljani i individualizirani pristup korisnicima, te analiza podataka dobivenih razgovorima, bit će podloga za prilagodbu, daljnji razvoj te individualizaciju socijalnih usluga koje pružaju ustanove sustava socijalne skrbi i organizacija civilnog društva.

Zbog specifičnost posla, te osjetljivosti područja rada, traže se socijalno osviješteni volonteri s iskustvom u radu s osjetljivim socijalnim skupinama.

Mole se svi zainteresirani da se jave:
e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
telefonski na 031/272-583