Poziv na uključivanje u fokus grupe

Poštovani,
Na drugoj sjednici Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga predstavljeni su rezultati istraživanja na tri ciljane skupine - djeca, mladi i obitelj. Istraživanje su proveli volonteri Udruge Breza koristeći metodu aktivnog slušanja, a Volonterski centar Osijek pripremio je analizu dobivenih rezultata koja će poslužiti kao podloga za daljnji rad fokus grupa.
Fokus grupe činit će 10 do 15 članova, predstavnici osječkih institucija i civilnoga društva, a njihov je posao definirati konkretne odgovore na probleme dobivene u istraživanju. Fokus grupe dva će dana analizirati dobivene podatke, i na toj podlozi izraditi preporuke koje će, nakon temeljite analize na sjednici Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga, biti predstavljene gradonačelniku.


Fokus grupa radit će prema sljedećem rasporedu:
OBITELJ -  9. i 10. srpnja 2014. godine, od 9 do 13 sati u prostoru Udruge DOKKICA, u Jagerovoj 12.
MLADI -  14. i 15. srpnja 2014. godine, od 9 do 13 sati u prostoru Udruge DOKKICA, u Jagerovoj 12.
DJECA - 16. i 17. srpnja 2014. godine, od 9 do 13 sati u prostoru Udruge DOKKICA, u Jagerovoj 12.
U tijeku su istraživanja ciljanih skupina starih i nemoćnih, te palijativnih bolesnika, a rezultati i fokus grupe bit će završeni do kraja kolovoza 2014.
Osječko vijeće očekuje suradnju i aktivno uključivanje svih institucija i udruga kako bi se što kvalitetnije definirali prioriteti i koraci prema usavršavanju pružanja socijalnih usluga u Gradu Osijeku.
Ovim putem vas pozivam na sudjelovanje u radu fokus grupa i doprinosu unaprjeđenju pružanja socijalnih usluga u našem gradu, te vam u prilogu dostavljam popis članova kako je predloženo na sjednici Osječkog vijeća.
Institucije i udruge mogu poslati svoje djelatnike i članove prema internoj odluci.
Za više informacija možete se obratiti:  
 
Snježani Kovačević, članici Osječkog vijeća, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel. 031/555-227

Romani Kovačević, djelatnici Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srdačno,

Vladimir Ham
Zamjenik gradonačelnika Osijeka
Predsjednik Osječkog vijeća