Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Ujedinjeni narodu su 1990. godine proglasili 1. listopad Međunarodnim danom starijih osoba želeći na taj način ukazati da su starije osobe važni članovi svakog društva te potakli uključivanje starijih osoba u društvo u skladu s njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Ženska udruga „Izvor“ u partnerstvu s Gradom i u suradnji s Osječkim vijećem za razvoj socijalnih usluga u razdoblju od 01.-06.10.2015. obilježila je Međunarodni dan starijih osoba zajedno s umirovljenicima i umirovljenicama u Tenji, Klisi i Sarvašu.
U akciju je bilo uključeno ukupno 69 osoba, od čega 33 starije osobe iz Tenje u okviru organiziranih posjeta (korisnici pomoći u kući te zdravstvene patronažne njege) te 28 osoba u okviru druženja i aktivne uključenosti.

Dana 1. listopada volonterke Udruge posjetile su 33 teže pokretne starije osobe u Tenji u njihovom domu. Propitani su o potrebama i zadovoljstvu s uslugama koje primaju i informirani o mogućnostima koje im udruga pruža u zajednici i osnivanju Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga. Uručene su im prigodne čestitke i paket. Dana 2. listopada uz ovu grupu uručeni su poklon paketi za još 11 starijih osoba i volontera  (ukupno 44) u Tenji.
S predstavnicima/cama Matice umirovljenika Podružnice Tenja, Međunarodni dan starijih osoba obilježen je 02. listopada u prostorijama Mjesnog odbora Tenja. Sastanku je prisustvovalo 14 predstavnika Matice umirovljenika i 2 udruge. Uz osvježenje, donaciju Pekarskog obrta Agita iz Tenje i OPG Cerenko iz Tenje, umirovljenicima/cama je predstavljen rad Udruge i Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga.

Isto je učinjeno 06. listopada u prostorijama Mjesnog odbora s umirovljenicima/cama u Klisi s početkom u 9 sati gdje je sudjelovalo 5 osoba, te u Sarvašu s početkom 11 sati gdje je sudjelovalo 6 osoba.
Cilj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba bio je poziv na uključivanje i solidarnost među ljudima, uključenost u zajednici i empatija za potrebe osoba starije životne dobi.