DAN OBITELJI

Dana 17.05.2015. Udruga Breza je u suradnji sa drugim organizacijama civilnoga društva te uz podršku Osječkog vijeća za razvoj socijalnih usluga organizirala obilježavanje Međunarodnog dana obitelji. U programu pod nazivom Igre povezuju svi posjetitelji, ponajviše djeca i njihovi roditelji mogli su sudjelovati u zanimljivim tradicijskih igrama poput povlačenja konopa, skakanja u vrećama, klikeranja, izrade gigantskih balona ili su se zajedno sa svojom djecom igrali  najvećem slavonskom pješčaniku. Ovo je bila prilika i za obiteljsku plesnu radionicu uz zvukova afričkih bubnjeva koju su usred pješčanika vodili članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso.

Program je realiziran uz direktnu podršku Konopaša iz Darde, Ul Slavonski hrast, Društva Naša djeca grada Osijeka i Dječje osječke kreativne kućice Dokkica.
U program je bilo uključeno 22 volontera te posjećeno, prema procjenama, od strane 150 pojedinaca. Obilježavanje Dana obitelji bila je idealna prilika za promoviranje socijalnih usluga na području Grada Osijeka kroz dijeljenje posebno dizajniranog letka.